Slide background
Slide background

Aktuálně

Po neobvyklé zimní a jarní přípravě na sezónu jsme se konečně dočkali a začali jsme závodit.
První POSTCOVIDOVÉ závody uspořádal oddíl Chebu nedaleko Plzně. Vše probíhalo poněkud nestandardně tak, abychom dostáli všem hygienickým pravidlům a zákazům. Zpočátku to vypadalo, že se s ostatními závodníky ani nepotkáme, ale nakonec nebylo tak zle. Na start se sice chodilo samostatně, přijímače se odevzdali těsně před vlastním startem a z cíle se mělo odjíždět bezprostředně po doběhu. I tak jsme se mohli pozdravit a popovídat s ostatními závodníky. Většina pak bydlela ve stejném kempu, takže byl čas i na přátelské rozhovory a setkání. Bohužel nebylo žádné oficiální vyhlášení výsledků. Medaile a diplomy jsme obdrželi v sáčku na dalších závodech o týden později. Tak jsme si udělali vlastní vyhlášení výsledků. A že bylo co vyhlašovat.
Letošní přípravu na sezonu jsme si asi všichni představovali trochu jinak. No bohužel opět nám do našich plánů promluvila ona záhadná nemoc Covid 19. Přesto musím říct, že jsme nezaháleli ba naopak, moc jsme se snažili. Máme štěstí, že jsme venkovním sportem a proto kdo chtěl, mohl trénovat takřka bez omezení i když zimní příprava v tělocvičně (posilování, protažení, hry) nám chyběla.
O víkendu 19-20. října se konalo dvojité mistrovství ČR pod taktovkou pardubického oddílu. Centrem závodu byl kemp Alegro nedaleko Hořic v Podkrkonoší. Na programu bylo MČR na krátké trati v pásmu 144MHz a MČR ve foxoringu. Vyzpovídali jsme několik účastníků z řad závodníků i pořadatelů – mistrini na dvoumetru Martinu Jansovou, stavitelku tratí foxoringu Martinu Láskovou a vedoucího startu foxoringu Martina Šimáčka. Nyní se můžete dozvědět, jaký byl tento víkend z jejich pohledu.
O víkendu jsme vyrazili na tradiční závody pořádané oddílem z Bílovic nad Svitavou. Vzhledem k odloženému termínu se závody nemohly konat v okolí Svratky, ale sešli jsme se v Bílovicích. Většinu účastníků taky potěšilo, že se běžela pouze osmdesátka. Škoda, že na poslední chvíli onemocněl Šéba. Tak si bude muset na své první velké závody ještě počkat. Na soustředění mu to šlo moc pěkně. Začínalo se již v pátek Mistrovstvím republiky v nočním závodě pro odvážné. Letos s rekordní účastí. Náš oddíl přesto zabodoval. Čtyři medaile jsou super výsledek. V sobotu se běžela klasika zařazené do národního žebříčku. Krásné počasí, pěkné tratě, hospůdka v cíli a zase pár umístění na stupních vítězů, co víc si přát? V neděli se běželo Mistrovství republiky na krátké trati. Sice se nám zhoršilo počasí, ale můžeme být rádi, že přestalo pršet těsně před startem. Smolaři víkendu se stali David a Kuba neboť dvakrát doběhli čtvrtí. Kuba si, ale spravil náladu nedělním zlatem.

Podporují nás

Městský obvod Pardubice II